Christina Bendix: Det er vigtigt, for du er vigtig

 

Christina Bendix: Det er vigtigt, for du er vigtig

I mange år af mit liv har jeg følt, at jeg ikke var vigtig, ikke var NOK – at der på en måde ikke var nok til mig.
Det er lidt små-bizart, især når jeg tænker over, hvor mange dejlige mennesker jeg altid har haft i mit liv, som virkelig elsker mig.

I mange år tænkte jeg.. ”det er mig, der er noget galt med” – mig, der er forkert på den”, og jeg skammede mig over, at jeg havde det sådan, følte sådan.

For et par år siden var der en skøn person der sagde til mig: ”jeg ønsker bare at være som dig” – hvortil jeg svarede spontant: ”det skal du f*ndme ikke ønske dig”.
Derefter grinede jeg noget lidt usikkert..
Personen kiggede undrende på mig som om han ikke helt kunne forstå, hvad jeg mente. At det måtte være en joke..!

Men NEJ jeg mente dengang, at det ikke altid var sjovt at være inde i mit hoved. At inde bag det smilende ansigt faktisk var et ret heftigt stormvejr, som blev camoufleret i smil, overskud og min evne til at kunne reflektere og sætte ord på følelser.

Sandheden var der, at der inden i mig boede en jaloux, til tider ulykkelig og ensom slags trold, der følte der aldrig var NOK..
På mange måder var jeg ret egoistisk og selvcentreret, og HOLY MOLY hvor jeg egentlig krævede MEGET af dem omkring mig.
Jo mere jeg fik – jo mere ville jeg have.

Krævede at dem omkring skulle fylde mig op, dulme mig, og lige meget hvor meget jeg fik, så var det på en måde ikke nok.
Det var i den grad en heftig overbevisning jeg havde med mig på slæb.. Den kvalte nærmest alt på min vej.

Jeg var på en måde konstant sulten..
(ikke helt tilfældigt at jeg udviklede bulimi – som jo er kendetegnet ved ekstreme overspisninger (”nok nok nok”), og opkast/udrensningen af mad (opkast af skyld og skam over, at jeg følte som jeg gjorde.
Jeg skammede mig over at jeg følte mig grådig, og på en måde utaknemmelig. Skammede mig over, at jeg ikke kunne tage mig sammen, at jeg følte mig svag og følte mig lille.

Den lille trold lever skam stadig inden i mig, og i mange situationer bliver jeg rasende, jaloux, vred og får lyst til at stampe i gulvet og skrige: ”Så giv mig dog det, jeg har brug for”.

Smiler når jeg skriver det, og giver mig selv et kærligt kram, for jeg ved jo GODT, at når jeg får det sådan, er det fordi jeg er kommet for langt væk fra mig selv. At jeg ikke kan mærke mig selv, ikke kan finde mig selv, ikke kan komme hjem i mig selv.. At jeg er for meget ovre i de andres hønsegård, og for lidt hjemme i min egen.

På en måde var jeg et lille barn der står i Føtex der bare skriger: ”jeg vil ha – jeg vil ha”

Og hvad er det egentlig jeg / du gerne vil have når vi får det sådan..?

Hvad er det ,der mangler…?

Jeg mangler helt klart kontakt til mig selv når jeg bliver sådan. Det handler om, at jeg ikke helt får taget mig af mig selv, får givet barnet plads til at lege, da til tider er for meget på, og forsøger at være for meget for andre, er FOR voksen og fornuftig. For overansvarlig.

I mange år var min løsning at DULME med maden, hvor jeg via maden “fjernede de ulidelige skamfulde følelser” og på den måde forsvandt de for en stund.

De fleste af os mennesker er ret ens på et område.

Vi ønsker i bund og grund mere lykke og mindre lidelse, og vi ønsker løsninger på vores problemer.

For mig handlede det også om, at jeg ikke turde udleve mine drømme og ikke tog ansvar for mig. Jeg pudsede lidt mine briller i leverpostej og håbede nogen eller noget fixede mine problemer. Derved behøvede jeg heller ikke tage ansvar. Tage aktion.

Når andre fik noget af det, som jeg længtes efter selv at gøre, så blev jeg VRED, KED af det og ULYKKELIG.

Det blev som et spejl – en projektion. (Det vi ser eller møder i andre er vi selv – eller ønsker at være måske noget mere af – eller mindre af.)

Sådan var det for mig i mange år, hvor jeg drømte at mine indre krige på magisk vis forsvandt.

Men NOPE det er vist kun i eventyr at det er sådan…

I den virkelige verden må vi selv tage ansvar for vores lykke og for vores drømme.

Vi må sætte handling på, og hoppe fra hovedet og ned i kroppen og GØRE NOGET..
Der er vi også ens os mennesker, at der ikke sker noget som helst i vores liv, med mindre vi sætter handling på.
Jeg måtte selv ind og REFRAME min overbevisning, altså give min overbevisning en ny betydning.

Den gik fra: ”der er aldrig nok til mig” til ”der er alt hvad der skal være til mig”
– og jeg har knoklet med mig selv for at forstå, for at lære at være kærlig og god ven overfor mig. For at finde ind til modet, så jeg netop kunne springe. Så jeg kunne finde ind til de styrker det kræver, at sætte handling på det i en selv, som ikke fungerer.

Jeg bruger stadig min “nye” overbevisning, som et slags mantra. Ikke dagligt, men når jeg bliver udfordret af “barnet fra Føtex”.

Den del af mig, ja hun er der jo stadig, og hun larmer i den grad til tider.
Jeg ved NU hvorfor hun er der, for jeg kender til hendes intention.
Hun kommer når jeg ikke får taget mig godt nok af mig selv, ikke får sagt fra, og hun kommer for at hjælpe mig til, at passe godt på mig selv.

Hun kommer for at minde mig om at tage ACTION på mine drømme.

Så JA det du føler ER VIGTIGT – FOR DU ER VIGTIG.

Vores følelser kan være smukke fine budbringere. De kommer som venner for at fortælle os noget, der er meget vigtigt.

Spørgsmålet er om du tør lytte.
Om du tør mærke, og om du så tør handle på det som du mærker.
Handle på det, som du længtes efter.

.. ”Intet ændrer sig før du gør det”
– og intet ændrer sig med mindre, du sætter handling på det, der kalder på dig…

Christina Bendix,
Christina Bendix er uddannet klinisk diætist, NLP-praktitioner og er indehaver af Lyngby Kostklinik. Christina rådgiver, støtter og guider mennesker til at (gen)etablere et naturligt og afslappet forhold til mad, vægt og krop – og finde vejen til mere selvkærlighed.
Christina har stor succes med gruppeforløbet ”Naturligt og kærligt ned i vægt”, og har på godt 3 år afholdt 11 forløb. Christina afholder foredrag (live & online), workshops/temadage for blandt andet 2pm modelmanagement. Christina tilbyder intensive individuelle forløb samt mentorforløbet ”Et hemmeligt liv med mad”.
I 2014 var Christina på DK4 i programmet Fit Talk, hvor hun fortalte om sin virke som mentor & diætist samt hendes egen historie om vejen ud af en spiseforstyrrelse. Se Tv optagelse lige her.
Christina er fast skribent på Kvindetid.dk, og er skribent til en lang række artikler til blade som Alt for Damerne, Femina, Fit Living, Q, Hendes Verden.
www.Lyngbykostklinik.dk

 

Skriv din egen kommentar

*

Kvindetid artikler
Be Change Krops Coachuddannelsen

Be Change Krops Coachuddannelsen

Be Change Krops Coachuddannelsen. Efter en del år i selvudviklingsfaget, må jeg erkende, at kroppen fylder mere og mere i min passion, og derfor giver det mening, at give den fuld skrue, når det kommer til kroppen i forbindelse med coachingfaget.

København din…. Lune gryde!

København din…. Lune gryde!

Når man som jeg, en fuldmoden kvinde i sin bedste alder, vælger… at presse sin krop OG sind gennem en vridemaskine – Så kunne du måske godt ha´ sørget for, bare en ANELSE mildere temperature.

Det siger dit mobilcover om dig

Det siger dit mobilcover om dig

Vi lever i en smartphonekultur, hvor telefonerne dikterer vores liv. Vi har det med at gå ligeså meget op i, hvad vi iføre vores telefon, som os selv. Men har du egentlig tænkt over, hvad dit mobilcover siger om dig?
Vi giver dig her fire forskellige typer.

Astrologi artikler
Astrologiske tendenser for ugen

Astrologiske tendenser for ugen

Astrologiske tendenser for uge Vi bringer astrolog Karl Aage Jensens generelle astrologiske tendenser for ugen, der kommer. Læs flere aktuelle kommentarer til landets og verdens begivenheder direkte på AstrologiHuset og Karl Aages Jensens blog her Du kan også tilmelde dig nyhedsbrevet her  . Uge 17 Ugen, der kommer Ugen bærer præg af to dynamiske aspekter, Merkur kvadrat Saturn, Mars konjunktion […]

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvartalshoroskoper for januar – marts 2018

Kvindetid ønsker vores læsere et vidunderligt nytår med nye kvartalshoroskoper for januar – marts 2017. Hvad har du i vente? Klik ind nu og læs dit nye kvartalshoroskop & årshoroskop for 2017

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Gaveideer til de 12 stjernetegn.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Fik du læst disse?
MALENE HASSELBLAD: DEN DATE HVOR DU ØNSKER, DER VIL VÆRE HULLER I HUKOMMELSEN – HOS DIN DATE!

MALENE HASSELBLAD: DEN DATE HVOR DU ØNSKER, DER VIL VÆRE HULLER I HUKOMMELSEN – HOS DIN DATE!

På vej hjem til ham den lækre, ringer jeg til min veninde og beklager min nød. Hun tuder af grin. Jeg kan godt se det sjove… om sådan ca. 100 år. Lige nu er jeg mere sikker på, at jeg får brug for en psykolog med speciale i post-traumatisk stress efter dette. Hun beroliger mig, du skal bare lade være med at sige noget og holde benene samlet….

Danske Pouline Middleton er klar til at erobre USA med bogen “en kvinde, tre mænd”

Danske Pouline Middleton er klar til at erobre USA med bogen “en kvinde, tre mænd”

Den Lyngby-baserede forfatter vakte en del opmærksomhed med sin bog, da den udkom første gang i Danmark i 2010. Bogen vækker allerede inden hendes afrejse til USA på en månedlang pr-tur også opmærksomhed i USA, hvor Pouline Middleton hver uge interviewes på forskellige amerikanske radioshows og tv-shows ønsker at booke hende, når hun i april skal besøge en række byer for at møde læserne og fortælle om tre mænd modellen.

Birgitte Baadegaard: Kvinder og parkering

Birgitte Baadegaard: Kvinder og parkering

Invitation og motivation til at ”parkere lidt skævt” og ”uden for P-båsen” af vores nye skribent Birgitte Baadegaard